Welke plant heeft weinig licht nodig? 10 interessante opties

Gepubliceerd op: 20 juni 2023

In onze wereld vol prachtige flora zijn er veel soorten die het goed doen op schaduwrijke plekken. Ze hebben weinig licht nodig en zijn daarom ideaal voor donkere hoeken van je huis of tuin.

 

1. Zamioculcas (ZZ Plant)

De Zamioculcas, ook wel bekend als de ZZ Plant, kan overleven in laag licht. Deze stijlvolle en gemakkelijk te verzorgen plant kan zonder veel zonlicht, wat hem perfect maakt voor schaduwrijke ruimtes.

 

2. Sansevieria (Vrouwentong)

De Sansevieria, vaak de Vrouwentong genoemd, is een sterke plant die weinig licht nodig heeft. Het is een hardloper die groeit in verschillende lichtomstandigheden.

 

3. Aspidistra (Kwartjesplant)

De Aspidistra, bekend als Kwartjesplant, is een ster in het overleven in lage lichtomstandigheden. Het is een duurzame plant die bekend staat om zijn vermogen om te gedijen in moeilijke omstandigheden.

 

4. Philodendron

Philodendron is een aantrekkelijke kamerplant die zich aanpast aan verschillende lichtomstandigheden. Het is een uitstekende keuze voor gebieden met weinig licht in je huis.

 

5. Dracaena

Dracaena is een andere geweldige keuze voor plekken met weinig licht. Deze planten hebben weinig onderhoud nodig en kunnen zich goed aanpassen aan verschillende lichtniveaus.

 

6. Aglaonema (Chinese Evergreen)

Aglaonema, of Chinese Evergreen, is een andere plant die goed kan groeien in schaduwrijke omstandigheden. Deze tropische planten zijn niet alleen mooi, maar ook zeer veerkrachtig en kunnen overleven in minder ideale lichtomstandigheden.

 

7. Maranta (Gebedsplant)

De Maranta, ook wel bekend als de Gebedsplant, heeft mooie, opvallende bladeren en heeft niet veel licht nodig om te groeien. Ze zijn genoemd naar hun nachtelijke gewoonte om hun bladeren op te vouwen, alsof ze aan het bidden zijn.

 

8. Calathea

Calathea’s zijn populaire kamerplanten die bekend staan om hun opvallende, kleurrijke bladeren. Ze doen het goed in lage lichtomstandigheden en kunnen een echte eyecatcher zijn in elk interieur.

 

9. Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos, ook bekend als Epipremnum aureum, is een gemakkelijk te verzorgen plant die het goed doet in laag licht. Het is een snelgroeiende plant die kan worden opgehangen of kan klimmen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor uw huis.

 

10. Chlorophytum (Graslelie)

Chlorophytum, of Graslelie, is een andere plant die goed gedijt in schaduwrijke omstandigheden. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden en zijn vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

 

In conclusie, ondanks dat veel planten zonlicht nodig hebben om te groeien, zijn er ook verschillende soorten die weinig licht nodig hebben. De Zamioculcas, Sansevieria, Aspidistra, Philodendron en Dracaena zijn enkele voorbeelden van planten die kunnen gedijen in schaduwrijke gebieden. Met deze planten kan je elke donkere hoek van je huis of tuin verfraaien.

Meer lezen?